Takbox

Med en box på taket så får man med sig så mycket mer och de som gärna åker skidor om vintern använder sig ofta av denna lösning för att få med utrustning och mer. Nu kan man inte packa en takbox hursomhelst och det gäller att vara medveten om vad som är lämpligt för den bil som man kör. För att säkra sig om att få rätt modell så kan det vara klokt att vända sig till experter på takboxar som har lite olika modeller och storlekar att erbjuda. Den som funderar på att köpa takbox kan dra nytta av att hyra en först för att se hur den fungerar i praktiken.

Takboxens användningsområden

Man kan använda sig av extra utrymme på taket i många olika sammanhang. De flesta tänker kanske på takboxen som ett bra sätt att få med sig egna skidor norrut, men man måste inte åka på skidsemester för att behöva mer lastutrymme. I en takbox kan man ha vilken packning som helst. I och med att man slipper stuva in bagage och olika saker bakom säten så kommer de som sitter i bilen att få mer benutrymme och det blir bekvämare. Sedan så kan det vara skönt att ha all packning samlat på en plats. Det finns dock saker som man inte ska använda takboxen till och det är till exempel att flytta på möbler, spillmaterial eller annat som kan vara mycket tungt. Takboxens främsta uppgift är trots allt att ge plats åt packning av olika slag.

Hur stor ska en takbox vara?

Olika takboxar

Takboxar i olika modeller och storlek

Det finns takboxar med en längd på under 2 meter och så kan man komma upp i längder som överskrider 2.3 meter. Höjden på boxen ska man också beakta. Större boxar kan vara upp mot en halvmeter höga medan de plattare versionerna ligger på omkring 25 centimeters höjd. Om man bara ska packa skidor och några jackor så behöver man ju inte så mycket höjd men då man vill få maximalt utrymme på taket i boxen så ska man välja en box med max höjd. Tänk på att långa takboxar sticker ut baktill. Om man har en bilbaklucka som man fäller upp så kommer den kanske att krocka med boxen. Det här ska man tänka på innan man beställer en box för att montera den på plats.

Finna rätt modell

Lamborghini med takbox

Bil i stort behov av extra bagageutrymme

Det är inte så svårt att finna rätt modell. Först och främst så anger man vilken bil man har och så kan man få förslag från en leverantör av takboxar. Man kan köpa takbox eller hyra den och det ska gå bra att få hjälp med installation av leverantören. Genom att ta en titt på aktuella takbox test så kan man se fördelar med olika modeller. Se också till att ordna ett par bra takräcken att lägga boxen på. Dessutom så kan det vara smart att prata med andra i forum för att se vad de rekommenderar för resor och längre turer med packning på biltaket.