Skidhållare

Skidor stuvar man inte gärna in i bilens passagerarutrymme för det kan leda till att det blir alldeles för trångt i kupén. Med en bra skidhållare så kan man få med sig skidorna på bilens tak och då ofta flera par på en gång. Det här kan vara en bra lösning om man inte behöver en takbox för att man annars inte har så mycket packning. Det kan ju också vara så att man mest kör kortare turer till och från backen och då är det otroligt smidigt att snabbt hiva upp skidorna på taket för att sedan enkelt komma åt dem då det blir dags att åka. Det är viktigt att tänka på det där med säkerhet. Dels så ska skidorna sitta fast på ett bra sätt då man kör, och dessutom så kan det vara bra med ett lås så att man kan parkera med bilen och inte oroa sig för att skidor och skidhållare norpas.

Med skidorna på bilens tak

Då man kan köra med skidorna på bilens tak så blir det bra mycket enklare att ge sig ut på semester eller bara köra till backen för några timmars utförsåkning. Den främsta anledningen till att folk vill ha skidhållare är förstås att den spar plats i bilen och har man en mindre bil så kanske man inte ens kan få in ett par vanliga skidor på längden utan att behöva öppna baklucka eller fälla ner säten. Har man väl fäst skidorna på bilens tak så behöver man inte tänka mer på detta.

I vissa fall så kan man behöva ett takräcke för att kunna fästa skidhållaren men ibland så kan man snabbt få på hållaren på de inbyggda handtag som redan finns på taket. Det här beror på den bilmodell man har och det kan vara klokt att se lite närmre på detta innan man beställer en hållare för skidorna så att man inte antar att varje modell kommer att passa.

Smidig låskonstruktion är viktigt

Skidhållare från Thule

Smart låsmekanism, tryck på knappen

En annan sak som man bör tänka på är att skidhållaren ska ha en smidig låskonstruktion. För det mesta så kommer hållaren att se ut som en stor klämma som man klämmer ihop över skidorna. Det hela sitter så pass hårt att det är omöjligt att få loss skidorna utan att först öppna hållaren. Låskonstruktionen ska vara bra men samtidigt smidig. Det ska till exempel inte vara så att man måste ta av sig skidhandskar för att få skidorna av bilen. Här kan det vara smart att satsa på en modern modell av hållare som är gjord i material som inte rostar.

Skidhållare för garaget

Nu är det ju inte bara på bilen som man kan vilja förvara sina skidor. Då man inte har tid att åka skidor så bör man ha en bra förvaring för åkdonen. Detta får man med skidhållare för garage. Det här är hållare som ser till att skidorna inte ligger och skräpar på golvet eller står farligt lutade mot en vägg. Det här är en praktisk lösning som ger ordning och reda samt längre livslängd för skidorna som inte riskerar att skrapas eller på annat sätt skadas då de ligger huller om buller.