Cykelhållare

När man ska åka på semester så kan det vara roligt att ta med sig cyklar. Det är ju inte alla som har lust att cykla hela vägen till Gotlandsfärjan för att sedan upptäcka Gotland på två hjul. När man själv kan välja då man vill ut och cykla och då man helst använder bilen så ger det en flexibilitet som man verkligen kan dra nytta av. Men för att få med sig cyklar så behöver man en cykelhållare och här kan man välja mellan lite olika modeller och fästteknik. Det finns många hållare som är gjorda för dragkrokar men om man inte har en dragkrok på bilen så får man se på andra konstruktioner. En lösning kan vara att använda cykelhållaren som man fäster på bilens baklucka, men då ska det vara så att man får en variant som passar perfekt för den bilmodell som man har.

Cykelhållare utan dragkrok

Cykelhållare utan krav på dragkrok

Cykelhållare som inte behöver dragkrok

Om det nu är så att du inte har en dragkrok på bilen så finns det två huvudsakliga lösningar på problemet. Du kan antingen montera en cykelhållare på taket för att på så vis få med dig cyklarna. Det här kräver ett takräcke och sedan så är det förstås så att man med cyklar på taket inte kan ha packning i en takbox eller surrad på räcket. En del tycker att det är obehagligt att köra med det luftmotstånd som cyklarna bidrar till och då kan det vara bättre att satsa på cykelhållaren som man fäster i bakluckan. Det här gör att cyklarna kommer att hänga baktill på bilen och det ger för det mesta en bekvämare körupplevelse.

Olika konstruktion på hållare

Cykelhållare för Volvo

Cykelhållare där cyklarna står

Tänk på att cyklarna fästs på lite olika sätt beroende på den cykelhållare som man väljer. Det här bör man beakta innan man hyr eller köper hållaren för det bör vara lätt och bekvämt att fästa cyklarna. Vissa hållare har som en platå där man ställer cyklarna medan andra fungerar som hängen på vilka man hänger upp cyklar. Dessutom så måste man ta reda på hur många cyklar hållaren kan bära så att man inte överskrider gränsen.

För husvagn

Cykelhållare för husvagnar kan monteras baktill eller på husvagnens ram och här ska man kunna finna konstruktioner som klarar av helt vanliga cyklar såväl som tyngre el-cyklar. Precis som med cykelhållare för bilar så måste man betänka vilken modell av husvagn man har för det är detta som kommer att avgöra vad man kan använda. Bra leverantörer av olika former av takräcken, takboxar och ställ ser till att det blir lätt för dig att välja rätt variant i enlighet med det fordon som du har. Med husvagn så behöver man alls inte ställa cyklarna i det rullande hemmet då de lika gärna kan hänga säkert på utsidan då man kör vidare på sin bilsemester.